Rólunk

A Sirius Produkt Kft. 100%-ban magyar tulajdonosok által alapított magyar vállalkozás. Cégünk nagy hangsúlyt fektet a munkatársak védelmére is, ezért a vegyipari termékek (sósav és kalcium-klorid) mellett kényelmes és biztonságos védőruhákat is készítünk. Mi vagyunk a jó választás az Ön számára, ha szeretné megelőzni, hogy a kezelésében lévő járdák, utak, és egyéb más felületek eljegesedjenek. Számunkra nagyon fontos, hogy a környezetünket megóvjuk, és minden látogatónkat erre biztatjuk! Éppen ezért, az általunk forgalmazott síkosság-mentesítő anyagok teljes mértékben megfelelnek a jelenlegi környezetvédelmi szabályozásnak, pH értékük alapján teljesen környezetkímélők.

Figyelmükbe ajánljuk másik termékcsoportunkat, a technikai sósavat is, mely alkalmas fertőtlenítésre, víz tisztítására, szagmentesítésre és szennyvíz kezelésére is.

Megrendelőink között tudhatjuk a Magyar Közút Nonprofit Zrt-t, valamint az FKF Nonprofit Zrt-t is.
Tartályparkunk lehetővé teszi, hogy állandó raktári készlettel rendelkezzünk, így rövid szállítási határidővel tudjuk vállalni a termékek kiszállítását az egész kelet-közép-európai régióban. Forduljon hozzánk bizalommal!

Mi pontosan a kalcium-klorid és mire használják leggyakrabban?

A kalcium-klorid (CaCl2) a kalciumnak a klórral alkotott vegyülete, amely szilárd, fehér színű sót alkot. Alkalmazása nagyon sokrétű: utak síkosság mentesítése, cement-adalékanyag, pormentesítő-anyag (nyári utak, városi építkezések), gázok vízpára mentesítése, élelmiszeripari adalékanyag.

Az oldat vagy a granulátum a használata inkább a javasolt?

A sok éves tapasztalat és visszajelzés alapján a kalcium-klorid oldat használata a javasolt. Fajlagosan sokkal kevesebbet kell belőle kijuttatni, mivel a folyadékfázis egyenletesebben és nagyobb felületen oszlik el, ami által intenzívebb az olvasztóhatás.

Miért környezetbarátabb és hatékonyabb termék, mint a hagyományos útszórósó (NaCl)?

A hagyományos útszórósó (NaCl) káros hatását a növényzetre (szikesíti a talajt) és a vízi élővilágra számos tanulmány bizonyította. Olvasztó hatása -7 °C alatt már nem teljesül.

A kalcium-klorid környezetbarát megoldást jelent a hagyományos útszórósóval szemben, mivel a növényzetet nem károsítja. Ezen felül -35 °C-ig bír olvasztó hatással, ezért fajlagosan kevesebbet kell belőle felhasználni.

Milyen elővigyázatossági tanácsokat kell betartani a termék használata során?

A tömény, nagy hatóanyagtartalmú kalcium-klorid irritáló hatású szer. Kerülni kell a közvetlen belégzést, használata során kesztyű és védőszemüveg viselése ajánlott. A kalcium-klorid tartalmú készítményeket tilos nátrium és/vagy cink tartalmú edényben tárolni.

Hogyan történik a jégmentesítés, mi a működési elve?

A jeges és/vagy havas utak síkosság mentesítése a jégmentesítő anyag kijuttatásával kezdődik. A kalcium-klorid a vízzel (jéggel, hóval) oldatot képez, amelynek alacsonyabb a fagyáspontja, ezért folyékony halmazállapotú marad. A kalcium-klorid a leghatékonyabb környezetbarát jég- és hó mentesítő termék.

Hogyan és mennyi oldatot kell az útfelületre juttatni?

Az útfelületre az oldatot egyenletesen kell kijuttatni manuálisan, vagy szóróberendezéssel. A kijuttatást követően az olvasztó hatás azonnal megkezdődik. A hatóanyag 2-3 napig is az úttesten maradhat, ami alatt jégmentességet biztosít.

Kijuttatandó mennyiség: hőmérséklet és havazási intenzitás függvényében 30 milliliter – 90 milliliter 25%-os oldat / négyzetméter között.