Jég- és hómentesítés

A kalcium-klorid a hatékony, olcsó és környezetbarát téli jég- és hómentesítő anyag. A hagyományos útszóró sóval ellentétben nem szikesíti és károsítja a talajt. -35 °C-ig teljes körű fagyvédelmet képes nyújtani, mivel olvadás közben is intenzív hőtermelés játszódik le. Ezért a saját tömegénél jóval több jeget és havat képes felolvasztani.

Az útfelületre kijuttatandó oldat mennyisége:
Kijuttatandó mennyiség: hőmérséklet és havazási intenzitás függvényében 30 milliliter – 90 milliliter 25%-os oldat / négyzetméter között. Az útfelületre az oldatot egyenletesen kell kijuttatni manuálisan, vagy szóróberendezéssel. A kijuttatást követően az olvasztó hatás azonnal megkezdődik. A hatóanyag 2-3 napig is az úttesten maradhat, ami alatt jégmentességet biztosít.

A sok éves tapasztalat és visszajelzés alapján jég- és hómentesítésre a kalcium-klorid oldat használata a javasolt. Fajlagosan sokkal kevesebbet kell belőle kijuttatni, mint a granulátumból, mivel a folyadékfázis egyenletesebben és nagyobb felületen oszlik el, ami által intenzívebb az olvasztóhatás.

A kalcium-klorid oldat használatával 30-40%-os költségmegtakarítást lehet elérni a granulátummal szemben. Oldat termékeink szavatossági ideje: 5 év.

Kiemelt partnerek:
Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Fővárosi Közterület-fenntartó Nonprofit Zrt.

Jelentkezzen viszonteladói partnerünknek és kérjen ajánlatot.

Gyakran ismételt kérdések listája:

Mi pontosan a kalcium-klorid és mire használják leggyakrabban?

A kalcium-klorid (CaCl2) a kalciumnak a klórral alkotott vegyülete, amely szilárd, fehér színű sót alkot. Alkalmazása nagyon sokrétű: utak síkosság mentesítése, cement-adalékanyag, pormentesítő-anyag (nyári utak, városi építkezések), gázok vízpára mentesítése, élelmiszeripari adalékanyag.

Az oldat vagy a granulátum a használata inkább a javasolt?

A sok éves tapasztalat és visszajelzés alapján a kalcium-klorid oldat használata a javasolt. Fajlagosan sokkal kevesebbet kell belőle kijuttatni, mivel a folyadékfázis egyenletesebben és nagyobb felületen oszlik el, ami által intenzívebb az olvasztóhatás.

Miért környezetbarátabb és hatékonyabb termék, mint a hagyományos útszórósó (NaCl)?

A hagyományos útszórósó (NaCl) káros hatását a növényzetre (szikesíti a talajt) és a vízi élővilágra számos tanulmány bizonyította. Olvasztó hatása -7 °C alatt már nem teljesül.

A kalcium-klorid környezetbarát megoldást jelent a hagyományos útszórósóval szemben, mivel a növényzetet nem károsítja. Ezen felül -35 °C-ig bír olvasztó hatással, ezért fajlagosan kevesebbet kell belőle felhasználni.

Milyen elővigyázatossági tanácsokat kell betartani a termék használata során?

A tömény, nagy hatóanyagtartalmú kalcium-klorid irritáló hatású szer. Kerülni kell a közvetlen belégzést, használata során kesztyű és védőszemüveg viselése ajánlott. A kalcium-klorid tartalmú készítményeket tilos nátrium és/vagy cink tartalmú edényben tárolni.

Hogyan történik a jégmentesítés, mi a működési elve?

A jeges és/vagy havas utak síkosság mentesítése a jégmentesítő anyag kijuttatásával kezdődik. A kalcium-klorid a vízzel (jéggel, hóval) oldatot képez, amelynek alacsonyabb a fagyáspontja, ezért folyékony halmazállapotú marad. A kalcium-klorid a leghatékonyabb környezetbarát jég- és hó mentesítő termék.

Hogyan és mennyi oldatot kell az útfelületre juttatni?

Az útfelületre az oldatot egyenletesen kell kijuttatni manuálisan, vagy szóróberendezéssel. A kijuttatást követően az olvasztó hatás azonnal megkezdődik. A hatóanyag 2-3 napig is az úttesten maradhat, ami alatt jégmentességet biztosít.

Kijuttatandó mennyiség: hőmérséklet és havazási intenzitás függvényében 30 milliliter – 90 milliliter 25%-os oldat / négyzetméter között.